Zjišťování výživových zvyklostí
Mgr. Michaela Hejmalová, DiS.
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Seznam doporučené literatury:
BRÁZDOVÁ, Zuzana. Výživová doporučení pro Českou republiku na počátku 21. století. In Tématická monografie GAČR. Praha: MZ ČR GAČR, 1995.
BRÁZDOVÁ, Zuzana; Halina MATĚJOVÁ. Potravinová pyramida - Manuál pro učitele. Brno: MZ ČR, 1996.
BRÁZDOVÁ, Zuzana; MOTTLOVÁ, Alena. Velikosti porcí. 1. vyd. Brno:, 2004. ISBN 80-901427-9-6.
FIALA, Jindřich; Zuzana BRÁZDOVÁ; Václav KOZINA. Nová metoda hodnocení výživových zvyklostí. Hygiena, Praha: ČLS JEP, 44, 1, od s. 14-23, 10 s. ISSN 1210-7840. 1999.
KLEINWÄCHTEROVÁ, Hana; BRÁZDOVÁ, Zuzana: Výživový stav člověka a způsoby jeho zjišťování. Brno: Idvpz, 2001. ISBN 80-7013-336-8.
MÜLLEROVÁ, Dana: Zdravá výživa a prevence civilizačních nemocí ve schématech. Praha: TRITON, 2003. ISBN 80-7254-421-7.
SZÚ: Manuál prevence v lékařské praxi. II. Výživa. Praha: SZÚ, 1995. ISBN 80-7168-227-6.
WHITNEY, Eleanor Noss. Understanding nutrition :themes & variations. 12th Ed. Belmont, CA: Cengage/Wadsworth, 2009. p. cm. ISBN 0538734655.