Project information
Průtokový reaktor s mikrovlnným zdrojem a/nebo katalytickým ložem – konstrukce a SWOT analýza jeho použití (MW reaktor)

Information

This project doesn't include Faculty of Sports Studies. It includes Faculty of Science. Official project website can be found on muni.cz.
Project Identification
MUNI/31/53569/2016
Project Period
5/2016 - 12/2018
Investor / Pogramme / Project type
Masaryk University
MU Faculty or unit
Faculty of Science

Předmětem řešení bude cenově dostupný průtokový reaktor s mikrovlnným zdrojem a/nebo katalytickým ložem pro realizaci chemických syntetických procesů, jeho konstrukce a SWOT analýza.
Novost řešení spočívá v tom, že chemický proces se odehrává v malém objemu, který je vystaven účinku mikrovlnného záření o výkonu až 1200 W, objem zařízení není uvnitř mikrovlnami ozařovaného prostoru v kontaktu s atmosférou (riziko požáru nebo výbuchu je tak vyloučeno), chlazení se odehrává mimo tento prostor a objem reakčního roztoku umístěného mimo reakční prostor při reálném provedení reakce do 24 h může být podle použitého průtoku čerpadla až 1 000 L. Katalytické lože pro imobilizovaný katalyzátor je technicky vyřešeno tak, aby nedošlo k jeho unášení mimo reakční prostor.
V současné době je navrhovaný reaktor ve stádiu výkresové dokumentace a jsou připravovány sety syntéz pro jeho ověřování (SWOT analýza).

Publications

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info