Srovnání přesnosti leteckého a pozemního laserového skenování a možnosti vizualizace skalních objektů v CHKO Žďárské vrchy

Warning

This publication doesn't include Faculty of Sports Studies. It includes Faculty of Science. Official publication website can be found on muni.cz.
Authors

PALEČEK Václav

Year of publication 2015
Type Article in Proceedings
MU Faculty or unit

Faculty of Science

Citation
Web http://lfgm.fsv.cvut.cz/telc/2015/index15.htm
Field Earth magnetism, geography
Description Databáze Digitálního modelu reliéfu České republiky 5. generace (DMR 5G) jako jednoho z výstupů nového výškopisného mapování založeného na leteckém laserovém skenování poskytuje relativně přesná data, která ovšem v určitých oblastech vykazují nemalé chyby. Tento příspěvek poskytuje hodnocení přesnosti nejen databáze DMR 5G, ale i jeho nekomerční verze charakterizované vyšší hustotou bodů na několika vybraných skalních útvarech v CHKO Žďárské vrchy. Skalní útvary jsou extrahovány z bodového mračna pomocí navržené poloautomatické metody, jejíž výsledky jsou srovnány se stávající databází skalních útvarů v ZABAGED. Dále na vybraném útvaru je provedeno hodnocení i vůči pozemnímu laserovému skenování, a to jak ve 2 a 2,5D, tak i zároveň ve formě 3D. Součástí příspěvku jsou návrhy vizualizace vytvořeného modelu skalního objektu a jeho okolí a zároveň i problematických míst vykazujících odchylky od dat leteckého skenování.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info