Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900426142.jpg
Předkládaný e-learning je doplňujícím studijním materiálem určeným studentům bakalářského studijního programu Regenerace a výživa ve sportu.
Je koncipován tak, aby studenty směřoval k práci s odbornou literaturou. Jednotlivé subkapitoly nabízí průřezová témata, ve kterých jsou formou otázek, doplňování a přiřazování studenti motivováni informace vyhledat a korektně doplnit.
E-learning je rozčleněn na 8 základních kapitol věnovaných gastrointestinálnímu traktu, zpracování sacharidů, tuků a bílkovin, dále roli minerálních látek, vody a vitamínů.
V závěrečných kapitolách je představen ucelený pohled na problematiku zpracování potravy a základních metabolických dějů v postprandiálním období doprovázený schématy a diagramy.
Součástí e-learningu je rejstřík nosných pojmů, které čtenáři usnadní základní orientaci v problematice fyziologie výživy.
Seznam literatury nabízí zdroje, ze kterých byl materiál zpracován, a vymezují základní doporučenou studijní literaturu.
Legenda k textu: obrazce nahrazují slova, popř. slovní spojení. Student doplnuje z výběru slov uvedených v otázce.