Slovenia Junior International – maximem bylo čtvrtfinále

Monika Světničková a Jirka Bureš se o uplynulém víkendu zúčastnili dalšího evropského juniorského turnajem kategorie B. Na turnaji startovala početná turecká výprava, o jejíž síle vypovídají celkové čtyři vítězství z pěti možných!

V mixu byla Monika s Michalem Hubáčkem nasazená 3/4. Po volném prvním kole porazili slovenskou dvojici Kašela – Vargová a slovinskou dvojici Miklič – Beton. V dramatickém čtvrtfinále však prohráli 11:9 v pátém setu s pozdějšími vítězi Muhammed Ali Kurt – Nazlican Inci.

Ve dvouhře nebyla tentokrát Monika mezi nasazenými. Po vítězství v prvním kole nad Vargovou ze Slovenska, narazila ve druhém kole opět na polskou reprezentantku Magdu Koniecznou, která v letošním roce hraje za extraligovou Plzeň. Ve velmi vyrovnaném zápase vyhrála Monika 11:9 v pátém setu. Ve třetím kole ale stejným poměrem podlehla rumunské hráčce Olariu.

Jirka hrál na turnaji všechny disciplíny a podařilo se mu vyhrát svá první utkání na evropském circuitu. Ve dvouhře narazil na silného tureckého hráče, kterému podlehl ve třech setech – po prvním jednoznačném setu byly další dva již vyrovnané a prohrál je až v koncovce.

V mixu, společně s Verčou Srncovou, sehráli v prvním kole úspěšnou „infarktovou“ koncovku s rakouským párem Li – Ertl s výsledkem 11:10 v pátém setu! Ve druhém kole již jednoznačně prohráli s nasazeným slovinským párem Laznik – Arih.

Debl hrál Jirka s Radkem Pistulkou a ve třech setech vyhráli první zápas nad maďarskou dvojicí Pytel – Szenjai. V boji o čtvrtfinále prohráli s nasazenou slovinskou dvojicí Cerkovnik – Herman.

Na turnaji startovala i slovenská reprezentantka Katka Šariščanová, která v letošním roce hraje I. ligu za náš B tým dospělých. Nejlepšího výsledku dosáhla ve dvouhře, kde postoupila až do čtvrtfinále.

 

Celkové výsledky turnaje zde.