První kolo Extraligy přineslo Jehnicím 4 body!

10702057_650577115041443_8335409563999384833_n

Poslední víkend byl ve znamení prvního kola badmintonové extraligy, a to znamená, že v akci byl vidět i náš jehnický mančaft. „A“ mužstvo se v sobotu nejprve představilo na půdě nováčka z Českého Krumlova, a v neděli bojovalo proti Dobrušce v domácí hale v Jehnicích…

Tým prošel oproti loňskému ročníku obrovskou proměnou, kdy z „velkých“ jmen zůstali pouze Poláci Adam Cwalina a Kamila Augustyn. Mančaft se samozřejmě může stále spoléhat na své domácí hráče, jako jsou Adam MendrekMichal SvětničkaStanislav Kohoutek, Monika Světničková, a nově také o Vojtěcha Šelonga. Bohužel v prvním kole soutěže se musely Jehnice obejít bez Adama Cwaliny, který je momentálně zraněn. Tímto přejeme Adamovi brzké uzdravení!

Sobotní zápas s Českým Krumlovem ukázal, že se náš tým letos již nebude prát o přední pozice v extralize, jako tomu bývalo v posledních letech zvykem. Krumlov je sice nováčkem extraligy, tým má však poskládán velice kvalitně a opírá se i o české reprezentanty v podobě Pavla Floriána, Lucky Černé nebo Zuzany Pavelkové. Podle vedoucího oddílu, Standy Bernacika, jely Jehnice na jih Čech uhrát alespoň dva body za remízu.

Hráči Jehnic bojovali v každém zápase, bohužel utkání nakonec skončilo 6:2 ve prospěch domácího celku. Tým podržel hlavně Adam Mendrek, který nejprve v druhém deblu s Vojtou Šelongem vyhrál nad dvojicí Janáček-Swierczynski a poté si připsal snadný bod proti Pavlu Floriánovi, který zápas vzdal. Blízko k dalším bodům byli jehničtí hlavně v mixu, kde duo Šelong-Augustyn prohrálo ve třetím setu poměrem 19:21, ale také v dámské dvouhře, kde Kamila Augustyn jen těsně nestačila na Zuzanu Pavelkovou. Mohla z toho býti remíza, nakonec však domácí tým ukořistil velmi cenné tři body.

Pár Mendrek-Šelong (v modrém) bojuje o bod ve čtyřhře.

Pár Mendrek-Šelong (v modrém) bojuje o bod ve čtyřhře. (foto: Karel Kotyza)

 

Před nedělním zápasem s týmem TJ Sokol Dobruška bylo z hráčů vidět, že by rádi sobotní prohru odčinili a proti papírově vyrovnanému soupeři zvítězili. Vedení týmu tentokráte protočilo sestavu a do hry nasadilo Moniku Světničkovou, která nastoupila do obou párových disciplín. Monika si nakonec vedla skvěle, když společně s Kamilou Augustyn vyhrála dámskou čtyřhru.

Bohužel smíšenou čtyřhru, i přes bojovný výkon, sourozenci Světničkovi vyhrát nedokázali a na tři sety podlehli páru Kopřiva-Křížková. „Jelikož polovinu hlediště tvořili naši příbuzní, byl na nás vyvíjen velký tlak, který jsem bohužel neustál,“ reagoval na svůj výkon a diváckou podporu Michal Světnička. Mix však nebyl jediným vyrovnaným utkáním dne. Krásnou podívanou připravili divákům hráči obou celků i v obou pánských deblech. Nejprve bojovným výkonem „urvala“ další bod dvojice Mendrek-Šelong, poté se o výhru nad silným párem Kopřiva-Wijaya (IND) pokoušel sehraný pár Světnička-Kohoutek, i když neúspěšně.

V dresu hostů se do jehnické haly vrátil také Jaro Vícen, který v brněnském dresu nastupoval několik let a patřil k velkým oporám týmu nejen na domácí scéně. Jaro sice nevyhrál již zmiňovanou druhou čtyřhru, chuť si však spravil ve dvouhře, kde ve dvou setech jasně přehrál Vojtěcha Šelonga. Za vyrovnaného stavu 3:3 tak přišly na řadu poslední dvě dvouhry. Ty byly nakonec ozdobou dne a oslavou jehnického triumfu. Adam Mendrek nejprve skvělým výkonem zneškodnil nepříjemného Indonésana Sandy Wijayau, poté si na své singlové mládí vzpomněl i Standa Kohoutek, jenž ve dvou setech porazil Zdeňka Svátu.

Dva zápasy, jedna výhra a jedna prohra, čtyři body. Takový byl první extraligový víkend. Hráčem víkendu se stal rozhodně Adam Mendrek, který vyhrál všechny čtyři zápasy a svými výkony udivoval nejen protihráče. „Mám velkou radost, že jsem dokázal uhrát všechny čtyři zápasy, a pomohl tak týmu nejprve ke kosmetické úpravě výsledku v Krumlově, ale také k cenné nedělní výhře nad Dobruškou,“ vyjádřil se ke svému galapředstavení skromný Adam.

Jehnicím tak po prvním kole patří v tabulce soutěže čtvrté místo, což můžeme zatím považovat za úspěch (tabulku extraligy a všechny odehrané zápasy si můžete prohlédnout ZDE). Extraliga bude pokračovat druhým kolem 29. a 30. 11., kdy do Brna zavítají silné celky z Benátek nad Jizerou (sobota) a Kladna (neděle). Děkujeme Vám za nedělní podporu a doufáme, že si cestu do Jehnické Yonex arény najdete i v listopadu!