GPA U15 – výsledky

Jedna z největších jihomoravských mládežnických výprav se o víkendu 13.-14. února zúčastnila prvního letošního celorepublikového turnaje U15 ( GPA). Jen z našeho oddílu se kvalifikovalo šest hráčů !!!

Nejúspěšnějším  z nich byl Martin Dostál, který ve všech třech disciplínách skončil do 8-ho místa (v mixu s Bárou Korábovou z Hustopečí) a ve čtyřhře s Tadeášem Brázdou z Ivančic dokonce obsadili skvělé medailové umístění. Třetí místo získala také Adéla Chadimová s parťačkou z Přerova Maruškou Studenou.

Velmi dobře se prezentoval také Jiří Derka svým premiérovým vystoupením v singlu na turnaji této úrovně i výhrou v prvním kole deblu s nalosovaným partnerem. Prvním kolem deblového pavouku také prošli Marek Dostál s Kubou Reichmanem. Pro benjamínka výpravy Mariánku Polákovou byla deblová zkušenost (s Kačkou Kračmarovou z Ivančic) prvním seznámením s touto věkovou kategorií.

Většina našich zápasů byla infarktových, zvláště tatínek bratrů Dostálových by mohl vyprávět. :) Martin v singlu pod coachovským vedením skvělého, obětavého Vojty Šelonga  vyhrál dva třísetové thrillery. Ale asi nejdramatičtější byl zápas ve čtyřhře, kdy mírné favority Franka s Wankeem porazili Martin s Tadeášem Brázdou z Ivančic díky neuvěřitelné koncovce ve třetím setu 22:20. Něco podobného zažila i Adéla ve čtyřhře v zápase o postup do semifinále – jasné favoritky Mikelová, Staňková porazily 14:21, 21:19, 21:18.

Pro informaci všech jihomoravských badmintonových fanoušků byla naše jihomoravská výprava snad nejpočetnější ( 11 hráčů ) a i výsledkově jsme se tentokrát neztratili :). „ Bronzové“ medaile na vrcholném turnaji získali Dan Kostrhun z Podivína v mixu, Tadeáš Brázda Ivančic v deblu a již zmínění naši Martin Dostál a Adéla Chadimová v deblech. Myslím , že na začátek skvělý výsledek nejen pro náš klub :) .

Děkujeme všem hráčům a hráčkám za bojovnost a předvedené výkony, rodičům za transport na sever republiky a Vojtovi za výbornou práci za kurty.

Podrobné výsledky na www.czechbadminton.cz .